Gympa i klassrummet

På Bristol Academy finns det ingen gymnastiksal. Kan man inte vara ute på grund av den heta solen så får man röra på sig lite inne i klassrummen. När vi besökte skolan i mars var det en av de yngre klasserna som ville visa upp hur fint de kunde dansa. Lite svårt blir det att visa rörelser med foto, men här får ni en bildserie och jag hoppas att ni ändå kan föreställa er hur underbara de är.

 















I detta klassrum får 38 barn undervisning på en och samma gång. Det finns tre rader med bänkar. Varje rad innehåller fyra bänkar. Det innebär att vid några bänkar sitter det 4 elever. På foton ser ni den bakre väggen och en sidovägg. När jag fotograferade stod jag själv i dörröppningen och den svarta griffeltavlan sitter alldeles  till höger om mig. Ni kan då förstå att det är en mycket liten yta som alla dehär barnen ska tränga ihop sig på. Och barn i Uganda har precis lika mycket spring i benen som barn i Sverige.


Victoria

 

Kommentarer
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0