Vi möts av kontraster...

I Uganda möts vi av mycket kontraster....

 

Centrala Kampala är ju egentligen som vilken storstad som helst. Det är modernt,husen är höga, parkerna är gröna och där finns massvis med affärer. Shoppingen i Kampala har vi inte provat på direkt, vi har egentligen inte alls strosat runt i Kampala City  eftersom det känns som att vi slösar värdefull tid om vi gör det, tid som vi kan lägga på barnen istället.

Men vi bor ju inne i Kampala så vi ser ju hur det ser ut.

City VS landsbygd....

 

Vår skola ligger ju i utkanten av Kampala och där ser det ut som en helt annan värld.

Asfaltsvägar existerar inte, myllret av människor tar aldrig slut, det är fortfarande grönt men husen är inte höga, utan det är bara skjul överallt samt låga små stenhus.

 

Lukterna är annorlunda mot vad vi är vana vid, och det räcker att jag skriver orden nu så har jag lukten i min näsa....

 

Elände blandat med lycka ser vi hela tiden för Ugandierna är ett postivt folk som försöker se det ljusa i livet. Oron finns där för dem såklart, men om man bara tror, så ordnar sig det mesta.

Dom sätter hög tro till att gud ska hjälpa dem.

Jag å min sida tycker inte att gud har gjort speciellt mycket, men dom själva är väldigt nöjda med hans insats, och det är ju det som räknas!

 

 

Vi ser kontraster i maten....Vi kan gå och få oss en pizza som smakar gott, dom äter majsmjöl.

För priset av en pizza äter dom sin mat i ca 20 dagar.... Ingen pizza för dem alltså.

Pizza VS Posho

Vi ser också kontraster i vårt sätt att vara. Vi svenskar  håller oss helst för oss själva och med de våra, där möts vi av nåt helt annat!  Man pratar med alla och man blir kompis med alla. Det är enkelt att vara i Uganda för man accepteras snabbt för den man är, man behöver inte kämpa.

 

Fördelar och nackdelar med allt alltså...Jag för min del skulle aldrig vilja byta ut Sverige mot Uganda, men att kliva in i en annan värld emellanåt, det skadar inte.

 

Man lär sig att uppskatta det man själv har, och vara tacksam för det.

 

                                                                Anna

 

Kommentarer
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0