Musik är gemenskap

På Bristol så är det musiken som är viktig. På en del skolor är det idrott som är det stora men inte på Bristol...

 

Eddie fick som barn själv lära sig att spela instrument då han och hans syskon blev hjälpta av en holländsk präst, och Eddie visade sig vara en fena på just trumpet.

Det här har ju hängt kvar och skolan har sitt eget brassband. Dom är erkänt duktiga och spelar på totalt gehör. En oerhörd upplevelse att lyssna på och jag skulle kunna sitta i timtal.

Dom åker ut på olika functions och spelar och kan på så vis få in lite pengar till skolans omkostnader.

 

Ibland tycker jag att dom är lite slarviga i Uganda, så även på vår skola.... Dom ristar lite här och där, slänger skräpet där dom står ( det gör alla!) osv....

Men när vi kommer till instrumenten så är det annorlunda ska ni veta. Dom behandlas med respekt. Instrumenten är jättegamla och jätteslitna, men de är ändå så viktiga. Efter dom har spelat klart eller efter en träning så ställer dom sig på rad och alla går in och lämnar in instrumentet dom använt och det blir sedan inlåst i ett förråd, dit inte många har nyckel. Instrumenten lämnas inte vind för våg alltså.

 

Vi har fått många fantastiska minnen just då brassbandet spelat. Minnen som aldrig kommer att försvinna....

Vårt första möte med Bristol 2008 då vi spelades fram en kilometer från skolan, med vägen kantad av människor....tårarna rann och vi kunde inte annat än att känna en enorm lycka.

Vi har timmarna på trappen på Gamla Bristol då jag,Hampus och Jennie fick sitta i flera timmar och se dem öva...Eller då vi ser Eddie pila iväg över skolgården när brassbandet spelade på festen vi hade för barnen 2010 för att hämta en trumpet även han och marschera spelandes tillsammans med barnen...Det var stort. Det händer typ aldrig att han gör det.Jag ryser än idag då jag tänker på det.

Vi har även sista timmen innan avfärd från skolan 2012 då storkillarna spontant haffar sina instrument och spelar för oss när mörkret snabbt faller... Minnen som är svåra att förstå kanske men som sitter där djupt bevarade.

 

I musik finns oerhört mycket glädje och gemenskap och där är många på Bristol som inte kan nåt eller är någon i andras ögon, men spela, det kan dom och det kan ingen någonsin ta ifrån dem.

2008.... är bilderna där uppe ifrån.... sedan från 2010.
 
Världens sämsta bild men tagen vid ett unikt tillfälle...
2012....sista kvällen...även detta dåliga foton men med massa värme och massa lycka...
 
 
                                                                    Anna

 

 

 

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Åse

Musik ska byggas utav glädje .... Det stämmer och syns i era bilder att det finns massor utav glädje . Ha en fin fredag . Kram

2013-01-25 @ 16:53:26
URL: http://schnauzeraxl.wordpress.com
Postat av: Anna

Ja, mycket glädje och för dem också en stolthet att få vara en del av brassbandet :) ha en skön fredag du med Åse! Kram :)

2013-01-25 @ 17:02:04
Postat av: Malla

måste vara härligt att få ta del av!

2013-01-25 @ 19:30:06
URL: http://www.monstermalla.se
Postat av: Anna

Det är det! Kram :)

2013-01-25 @ 19:44:26
Postat av: Jennifer

Härliga bilder, det är underbart med musik!
Kram Jennifer

2013-01-26 @ 21:51:18
URL: http://wwwmittlivsomjag.blogspot.com
Postat av: Anna

Ja musik är fantastiskt! Och det är riktigt häftigt när dom spelar allt på gehör :D kram!

2013-01-26 @ 21:55:00
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0