Kläder som ger glädje

Hjälpen som våra barn behöver varierar från dag till dag och från resa till resa. Det enda som är säkert är att dom behöver vår hjälp. Hjälpen vi kan ge dom gör deras vardag lite lättare och insatserna har kunnat göras på plats när vi är där och vi har kunnat styra hjälpen här hemmifrån. Alltid så har vi Eddie med oss och det är han som håller i alla trådarna på plats. Vi fungerar bara som mellanhänder tills resultatet eller målet är nått.
 
Vid vår första resa 2008 så var vi av förklarliga skäl inte så insatta som vi är idag, och vi visste knappt vad vi skulle ta med oss ner. Vi hade på omvägar hört att fotbollskläder och fotbollsskor var väldigt uppskattat. Vi var 11 som reste och hade möjlighet att få med oss många kilo packning, så fotbollskläder, skor, gosedjur, skolmaterial mm var det vi fyllde våra väskor med.
 
 
 
 
2008
 
 
Under åren som har paserat har vi fått mer människor med oss och fler dörrar har öppnats.Möjligheter har givits till oss och vi har på bästa sätt förvaltat det som givits oss och vi har växt med erfarenheten.
 
Vid vår senaste i resa i februari i år, så diskuterade vi en hel del om kläder verkligen var det som dom behövde allra mest. Vi vände och vred på det hela och beslöt oss för att ha med både kläder och saker som vi kunde glädja barnen med. Mycket visste vi att vi kunde lösa på plats då vi fått med oss stora summor med pengar från människor i vår närhet.
 
Det har alltid varit svårt med just klädutdelningar. Jag har alltid upplevt det som jobbigt att se barnen bli tilldelade kläder och jag vet att Anna känner likadant. I år så skulle det ske en liten klädutdelning bara bland de boende barnen. 
 
Dagen då vi skulle dela ut kläderna så regnade det något så ofantligt mycket så vi visste inte riktigt om det skulle bli av innan det blev för mörkt. Vi åkte ut till skolan med våra resväskor och fick ett klassrum att lägga fram alla kläderna i.
 
 
 
Klädutdelningen denna kväll gick bra trots att mörkret kom fort. Det var en helt annan känsla som infann sig denna gång  och det känndes mycket bra att se alla glada och nöjda barn. 
 
Vi lär oss hela tiden och till nästa gång så vet vi att kläder är uppskattat och det ska vi ha med oss.Vi lärde oss att byxor är det som barnen allra helst vill ha då deras föräldrar inte har råd att köpa byxor till dom, så det ska vi se till att ha massor av.
 
Dom äldre killarna hade vi inte så mycket med oss till, så dagen efter så hjälpte Sam och Muteesa oss med att gå till en marknad och köpa kläder till dom som inte fick och dom var så otroligt glada och tacksamma.
 
Klädutdelningar ska vi fortsätta med då det ger glädje och barnen känner sig fina i sina nya kläder.
 
 
                                                                         Jennie
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Vilket grej med loppet att det går till välgörenhet...
Måste vara härligt att se deras tacksamhet när kläderna radas upp...och så fina dom är!

Kramar Sandra

2013-05-12 @ 20:32:26
URL: http://vitasmultron.blogspot.se
Postat av: Anna

Vilken strålande idé med ett lopp dedikerat till ett så gott ändamål! Hoppas det ramlade in en hel hög sköna slantar!
Barnen såg verkligen ut att uppskatta kläderna!
När har ni nästa resa inplanerad?
Kram Anna i Skåne

2013-05-12 @ 21:34:05
URL: http://www.bokcafeetibyn.blogspot.se
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0