En del av Eddies dream

Som Anna skrev om i inlägget i fredags så var vi i väg och berättade om våra barn och om glädjen på skolan. Vi hade inför denna föreläsning valt att ändra på upplägget och det som verkade som en så god idée från början kändes lite lagom oroligt när det närmade sig. Man vet ju inte innan efteråt om man tagit rätt beslut att ändra något som fungerat men samtidigt så vill vi ju uppdatera oss och vi har ju så otroligt många härliga kort vi vill visa.
 
Denna gång så hade vi också med en film att visa. Filmen är inspelad 2004 utav Ulf Svensson som bor här i närheten av mig och Anna. Han var i Uganda 2004 och träffade Eddie och fick höra hur Eddies liv har varit, hans uppväxt men framför allt fick han höra om Eddies dröm. Där och då så bestämde Ulf sig att göra en film med Eddie. I filmen berättar Eddie själv hur han blev omhändertagen som en liten pojke när det var innbördeskrig i Uganda i början på 80-talet, hur han överlevde och om sin dröm att hjälpa utsatta barn så som han själv blivit hjälpt. Filmen är filmad hemma hos Eddie men framför allt på skolan han hyrde och marken som han hade köpt för att bygga sin egen skola i framtiden. Några år senare så kom ju vi in i bilden och fick äran att hjälpa Eddie med att förverkliga sin dröm........
 
Jag hoppas ni kan ta er tid att titta på filmen och framför allt se och höra Eddie och barnen......
Eddies dream -   http://youtu.be/akos1vNhx0Q (klicka på länken för att komma till filmen)
 
Som sagt så gick ju föreläsningen bra och det är ju egentligen bara att prata ur hjärtat och när man faktiskt ser att det blänker i ögonen hos dom som lyssnar så är det själv svårt att förstå vad det är som vi är med om. Man blir ödmjuk inför livet och utmaningarna som vi har framför oss......
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jennie
 
 

Kommentarer
Postat av: Anna

Hej Jennie!
Härligt när det bir bra när man vågar ändra lite på det trygga och invanda. Kan tänka mig att det blir jätte bra då ni båda är så engagerade och brinner för er sak!
Kram Anna

2013-11-12 @ 07:38:54
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0