End of Year!

 

Barnen och ungdomarna i Uganda håller på med sina End of year Exams... Det är ganska så tyst ifrån dem på facebook på kvällarna och bara nåt enstaka hej dimper ner på chatten. Jättebra tycker jag, för det betyder att koncentrationen är på annat håll!

 

Proven nu är med och avgör om det blir uppflyttning en klass eller om man behöver ett år till på sig för att lära sig det man ska. På sätt och vis är det ju bra att man inte går ifrån en klass utan att ha den kunskapen med sig som man behöver, men jag funderar på hur det känns om man måste gå om exempelvis P5 3 gånger....?

Det kanske är så vanligt att man inte ens tänker på det , men här har det ju alltid varit lite känsligt att "få gå om" en klass. Fastän säkert jättemånga hade behövt göra det just för att man mognar och utvecklas olika fort.

 

I Uganda har ju inte heller de flesta barn den stöttningen som behövs när man går i skolan. Har man sysslor att göra så görs ju inte läxorna före dem kan jag säga.

Just nu håller vi tummarna för 8 av våra barn som vi hoppas ska klara proven i P7 för att kunna fortsätta i Secondary school,snart snart är skolåret över!

 

 
 
                                                                        Anna

Kommentarer
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0