Fantastiskt när allt fungerar

I kväll så kom det en Skypesignal på min telefon!! Jag var inte riktigt förberedd och krånglade till det lite när jag skulle svara med hörlurar och allt. Jag hann och dra en liten ramsa högt och tydligt då jag vet att det gäller att ta vara på chanserna när dom kommer. Jag hörde inget mer efter detta men jag såg att det var från Sams Skypekonto som samtalet kom ifrån.
 
Efter ett tag så kontaktade jag Muteesa på Viber för att kolla om det var något speciellt dom ville och vad det var som krånglade. Muteesa var inte hos Sam och Anna utan han förklarade att han var på sjukhuset och hälsade på en vän som råkat ut för en olycka. En olycka eller sjukhus är ofta inte något positvit för dom utan oftast förknippat med en osäker utgång. För Muteesas vän skulle det nog gå vägen men varje gång jag har varit på sjukhuset med mitt knä nu det sista så skapar det stor oro hos dom. En del av mig önskar att dom visste vilken fantastisk sjukvård vi har i sverige och att man kan genomföra mirakel då vi har all utrustining som behövs. I Uganda så ber dom om mirakel då avsaknaden av utrustning och pengar avgör om man får leva eller inte......
 
Anna skickade ett meddelande om att dom var påväg att lösa det hela och mycket riktigt så ringde dom upp mig strax efter. Jag fick ingen bild på Sam och Anna men dom tyckte tydligen att det räckte med att dom kunde se mig i mina "slappahemmakläder". Det var skönt att höra deras röster och deras skratt. Dagen idag hade även den varit bra. Dom hade varit ute på skolan under dagen men dragit sig tillbaka till hotellet för att vila och samla energi under eftermiddagen. 
 
Det tar på krafterna med all uppmärksamhet som ska utdelas och nu när Anna har varit där en vecka så känns det också efter att man ligger efter med maten. Anna berättade att det ligger ett annat lugn över skolan när hon är där själv. Det blir inte samma hysteri och hon kan komma och gå under lektionerna och se vad som lärarna försöker lära ut till sina elever.
 
Innan samtalet bröts alldeles tvärt ( airtime var nog slut gissar jag.....) så han Anna berätta att hon, Sam, Eddie och några barn från skolan ska besöka en......radiostation!!!! Vad är det som händer? Hoppas vi får fortsättningen på denna spännande berättelse under morgondagen.
 
 
Sjukhuset, Mulago, ser inte ut som sjukhuset i Varberg..........
 
Jennie
 
 

Kommentarer
Postat av: Anna

God morgon!
Hoppas ditt knä snart blir bättre! Så spännande för Anna att kunna röra sig fritt i skolsalarna. Vilken upplevelse! Jösses, vilket sjukhus! Många här glömmer nog ofta hur bra vi har det, rent materiellt. Jordens resurser skulle behöva fördelas jämnare så hade inte sjukhuset i Kampala behövt se ut så där.
Ha en toppen dag både du Jennie och Anna!
Kram Anna

Svar: Detta sjukhus är ändå det största och mest välutrustade där finns i Kampala. Upp till detta finns det en mängd småkliniker.... Amanda blev sjuk när vi var där 08 och vi kom till en liten klinik. Där och då insåg jag i vilken upp och nedvänd värld vi lever i.
Anna har det väldigt bra och framför allt så mår hon bra :)
Ha en go dag du med, kram Jennie
Jennie och Anna

2013-10-15 @ 08:34:40
URL: http://vvv.bokcafeetibyn.blogspot.com
Postat av: åse

Härlig att allt är bra med Anna, spännande med radiostations besök. Ha en fin dag .
Kram

Svar: Ja det känns bra att veta att allt är bra med henne. Jag sitter och väntar på att höra vad dom ska göra på radiostationen, spännande!!!Ha en bra dag du med, kram Jennie
Jennie och Anna

2013-10-15 @ 09:05:06
URL: http://schnauzeraxl.wordpress.com
Postat av: Pia

Vad härligt att du har hört av henne igen :) Radiostation, vad ska de nu hitta på... :) Hur går det med knät??
Kramen

2013-10-15 @ 11:40:08
URL: http://marlonzacco.blogg.se
Postat av: Melody and M.E

Så bra det är med Skype även om det inte fungerar till fullo alla gånger! Ibland har jag svårt att kommentera här, men det kan bero på mitt mobila bredband som är inte fungerar något vidare när vi är i huset på landet! Men när man ser bilden på sjukhuset och det är det bästa, då är man bra glad att man har den sjukvård vi har här i Sverige även om många klagar!
Önskar dig en bra fortsättning på dagen!
Kram M.E

2013-10-15 @ 16:25:29
URL: http://melodyshihtzu.blogspot.se
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0