Nu har jag koll på dom igen :)

I går fick jag meddelande av Anna på Facebook. Allt var bara bra och dom hade haft två innehållsrika dagar....
 
I onsdags var dom och hälsa på hos Eddies mamma. Jag har aldrig varit där när vi varit i Uganda men jag vet att det är en bit från Kampala som hon bor och det tar några timmar att köra dit. Jag tror verkligen inte att det i mil är så långt men med dåliga vägar och lite mer än fordon på vägarna så tar det sin lilla tid. Jag fick inte reda på så värst mycket mer än att det var en bra dag och att Anna hade MYCKET att berätta när hon kommer hem.
 
I går hade dom varit i väg det mesta av dagen, (med dom så är det Anna, Eddie, Sam och Muteesa jag menar....) Det var det kungliga palatset som dom hade beskökt!! Jag har bara sett det en gång och det var i mörker på väg till flygplatsen när vi var där i februari. Jag har lite för dålig koll på hur det hela hänger i hop men det är så att Muteesa är prins och hans pappa har varit kung. Muteesa har när han växt upp befunnit sig i palatset, men om han har bott där kan jag inte riktigt komma i håg. Hans pappa hade många syskon men inte alla var hel syskon då hans farfar hade många fruar, och den som är kung i dag ska nog vara en av Muteesas pappas bröder....Muteesas pappa blev mördad när Muteesa var liten och hans liv vändes upp ochned på en natt och han blev bortskickad när han endast var ett litet barn. Anna har den fullständiga berättelsen om Muteesas liv och öde så hon får berätta mer. Vad jag däremot kommer ihåg så är hela palatset inhängnat av en stor mur där det när Muteesa var liten innehöll allt ifrån skolor butiker osv. När vi körde där i februari så fanns det faktiskt en slags rondell på den stora vägen som ledde fram till palatset. I rondellen så gick där en väg rakt igenom rondellen och Muteesa berättade att när kungen kommer körande så ska hans bil inte behöva svänga utan då kan han köra rakt fram! Fint ska det vara, undra hur det hade sett i ut i Stockholm om kungen hade sådana förmåner.........
 
Då jag bara sett hur ofantligt stort det är i mörker så kan jag gissa att det var en stor upplevelse för Anna att vara där i går och se allt i dagsljus. Det är på Mutessas telefon som jag får korten så det var lite tråkigt i går när jag frågade efter kort och fick svaret att han inte hade haft något laddat batteri på telefonen och där med inga kort från deras dag. 
 
När dom var tillbaka i går så var telefonerna laddade och jag fick några kort skickade till mig!
 
 
Sam och Anna framför ingången till hotellet
 
 
Muteesa och Sam på balkongen utanför deras rum
 
 
I dag skulle dom tillbaka till skolan igen och jag kan tänka mig att barnen har längtat efter dom. Det är ju hundra frågor man på den lilla stunden jag har kontakt med Anna så jag glömde helt av det viktigaste av allt.....vad dom gjorde på radiostationen!! Svaret på det får nog komma när Anna väl är hemma igen.
 
Jennie

Kommentarer
Postat av: Ekenäsliv

Så skönt att allt är ok..
Ha en fin helg!
Kram Anna

Svar: Ja det känns otroligt skönt samt att hon snart är hemma igen.....En skön helg till dig med, kram Jennie
Jennie och Anna

2013-10-19 @ 10:27:15
URL: http://www.ekenasliv.se
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0