Nu drar det igång på riktigt

 

Terminen är igång på riktigt och barnen droppar in en efter en. Att komma i tid på en speciell dag är inte så värst viktigt. Kanske har man som förälder inte pengar till transporten just då som ska ta barnet tillbaka till skolan så man får vänta lite eller så har man nåt annat för sig som är mer viktigt. Det brukar ta ett par veckor innan alla är på plats och allt kan rulla på som vanligt.

 

Nya elever ska installeras.... Dom ska få en sängplats jämte någon som passar i storlek så att det inte blir alltför trångt.

En plåtbox ska man få där man kan förvara sitt liv och man ska få en nyckel till låset på boxen att hänga kring sin hals.

Man ska få skoluniformer, en orange för timmarna i skolan och sen en lila som man byter om till efter skolan slut.

Har man hår när man kommer till skolan så åker det med största sannolikhet av ganska snart.

Det låter taskigt, men är du ett barn så kan du inte ta hand om ett sånt hår själv och det finns ingen som kan göra det åt dig, så i de flesta fall så väljer barnen att göra det, för att det är enklare och man ser ut som alla andra.

Det är ingen big deal.

 

Mina tankar kring det här är med skolstarten är många just nu och jag vet att det är för att Treccy ska gå igenom det och för att jag är orolig att hon inte ska trivas...

Sam är säker på att hon kommer att göra det för hon har varit med honom där förut,och jag litar på honom, men för mig är inte det detsamma som att lämna mormors trygga famn och bli stor så fort...

I min värld borde hennes mamma vara där och ta hand om henne.

Jag är absolut, utan tvekan, för en flytt av Treccy, det finns inga alternativ längre,likväl så har jag fjärilar i magen precis som jag hade när mina egna gav sig iväg sin första dag...

 

 

 

                                                                             

                                                                                  Anna

 


Kommentarer
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0