Renovering och byggnation på Bristol!

Att bygga en skola är en sak. På det stora hela är det inte svårt att göra färdigt det som man lovat. Det tar tid och det är många turer som vi ska gå igenom och har gått igenom för att till slut efter dryga 4 år se skolan stå färdig.  Som Anna skrev i ett tidigare inlägg är det många som varit med på resan i stort och smått men i sista ändan så står vi nu här ensamma att försöka klara av det som förväntas utav oss. 
 
I Uganda byggs det inte på samma sätt som hemma i Svergie av förklarliga skäl. Kanske kan man så här i efterhand känna att vi kanske varit dumsnåla eller haft brist på erfarenhet. Hur vi än har resonerat så har vi kommit dit att skolan måste underhållas och repareras på vissa ställen trots att den inte varit igång mer än dryga två år.
 
Tack vare pengar vi fått in under senare delen av hösten har vi nu under jullovet kunnat dra igång ett antal projekt på skolan. Det är Eddie själv som vill ha alla projekt i gång samtidgt då där är så mycket mindre barn som rör sig på skolan nu under lovet.
 
Bilder har kommit till oss med jämna mellanrum och detta är lite av vad som har hänt på skolan....
 
 
 
 
 
Tegelstenar i mängder har körts till skolan för uppbyggnad av grund till ett förråd samt att förstärka grunden på vissa av skolans byggnader.
 
 
 
 
Lägg märke till den bara foten på den som lägger stenen. Inte mycket till skydd om man skulle tappa en tegelsten....
 
 
 
 
 
 Många av sakerna blir lätt förstörda när de får ligga ute i solen och regnet samt att det väldigt lätt kan få "fötter"..... Med förrådet som snart är färdigt kan saker och ting låsas in och när vi är där kan vi köpa på oss sådant som vi vet kommer att gå åt och det kan förvaras i förrådet tills det ska användas.
 
 
 
 
 
 
Det har byggts ny sarg runt grunden av lärarbostäderna då den gamla föll sönder. Detta stabiliserar huset och förhoppningsvis håller det längre.....
 
 
 
Där har gjutits nya golv i klassrummen.......
 
 
 
 
Som Eddie skrev i ett väldigt glatt meddelande så kunde dom gjuta trotts den intensiva solen och 37 graders värme tack vare att dom kunde hålla det fuktigt med hjälp av det "svenska vattnet"......
 
 
Färgen skyddar väggarna mot sol. Det är ju tyvärr inte "Alcro bestå" som dom har som färgalternativ i Uganda och som skyddar och bevarar väggen i sisådär 20 år utan endast efter 2 år är det dags att måla om igen. Här är det toaletterna som får sig en ny härlig orange färg. Den blåa färgen håller på att torka.
 
 
 
 
 
En av längorna med klassrum får ny färg väggarna. Här ser man tydligt före och efter målning och hur snabbt solen har blekt den gamla färgen.
 
 
 
Tänk om målarna i sverige skulle balansera på en sådan här stege.... :)
 
 
 
Huvudbyggnaden som också den har påbörjats med målning av väggar och pelare.
 
 
Som sagt så är det bråda dagar för Eddie då han själv är på plats och hjälper till med det han kan tillsammans med arbetarna och dom äldre killarna som gör det dom kan. Vi hoppas att det kommer lite mer bilder på förrådet så snart som det börjar bli färdigt.
 
Eddie är otroligt tacksam och lycklig och säger det till oss så fort vi pratar med honom. - Glöm inte att tacka det svenska folket och säga att jag är tacksam!!
 
Vi glömmer inte att tacka hälsar vi och våra hjärtan slår ett extra slag när vi ser vilken skillnad vi alla kan göra om vi gör resan tillsammans.
 
 
Jennie
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Åse

vilken resa ni gör, från inget till en skola. Ni är verkligen riktiga vardagshjältar, beundransvärt.

Svar: Det är häftigt när man ser på det så.... :) Kram och Tack! ( Fastän du inte tycker vi behöver säga det mer... :) ) A
Jennie och Anna

2014-01-19 @ 14:14:22
URL: http://schnauzeraxl.wordpress.com
Postat av: LIENE

Intressant blogg :) Hoppas byggnaden håller nu länge.

Svar: Tack :) Vi hoppas på det också... annars får vi renovera igen! :)
Jennie och Anna

2014-01-19 @ 16:03:51
URL: http://lifefromwithin.blogg.se
Postat av: Melody and M.E

Otroligt vilket arbete som pågår hela tiden och som ni bidrar till. Och det bästa är ju att vi alla kan bidra, även om det bara är med en slant till ert konto! All beundran för det ni gör!
Kram M.E

Svar: Utan hjälp hade inget blivit gjort...! Må väl.... Kram!.
Jennie och Anna

2014-01-19 @ 16:26:37
URL: http://melodyshihtzu.blogspot.se
Postat av: Pia

Säger som så många gånger innan, ni är fantastiska!! Tänk vilken skillnad ni gör för barnen på Bristol.
Var rädda om er!
Kramar

Svar: Tack! :) Kram!
Jennie och Anna

2014-01-19 @ 18:53:09
URL: http://marlonzacco.blogg.se
Postat av: Hörni!

Oj vilket jobb! Vi lever som i en skyddad verkstad här i Sverige om man jämför.

Svar: Vi lever verkligen i skyddad verkstad! Med allt! Kram A
Jennie och Anna

2014-01-20 @ 10:13:19
URL: http://horni.blogg.se/
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0