En sjukdom sprider sig snabbt..

Tyvärr är ju inte livet alltid rosenrött och skimrande även om vi önskar det.
Vi tycker också att våra Bristolbarn har sin beskärda del av elände,liksom miljoner andra barn i de fattiga delarna av världen. Men livet är inte enkelt för dem någonsin och till följd av fattigdom kommer också tyvärr sjukdomar.
Sjukdomar för att vattnet är dåligt,för att maten är för dåligt tillagad eller för att hygienen inte kan skötas på ett bra sätt. Massvis med olika anledningar som gör att fattiga människor drabbas ännu värre.
 
Igår pratade vi med Eddie och fick information om att 10 barn just nu behandlas för en hudsjukdom...
Den sprider sig bland barnen och det måste behandlas. Den behandlingen är påbörjad och kommer att pågå under en månad och förhoppningsvis så stoppar det spridningen.
Här kommer en del av problematiken in när barnen delar sängar tillexempel. Bär en på nån smitta så är det såklart nästintill omöjligt att den inte sprider sig till sina sängkamrater och då sängarna står kloss intill varandra så är spridningen inte särkilt lång bort heller till sänggrannen...
 
 
Ett av de drabbade små barnen....
 
Anna
 
 

Kommentarer
Postat av: Sandra - 3 barns mamma <3

Stakars liten. Vet de vad det är för hudsjukdom? Jag hoppas att det går att bota alla barnen <3

Hörde om oroligheterna med striderna i Uganda. Är Bristol i närheten utav striderna? Vände sig i magen på mig när jag läste om det och tänkte på eran fina skola.

Svar: Eddie sa namnet på den men jag kan inte minnas det.. Med lite tålamod ska nog alla bli bra igen :)Bristol är inte nära oroligheterna som jag har förstått det utan Kampala ligger på betryggande avstånd,tack och lov! Kram A
Jennie och Anna

2014-07-09 @ 06:02:37
URL: http://www.mammansandra.blogg.se
Postat av: sandra - 3 barns mamma <3

Sjukdoms namn är kluriga. Är dyslektiker så att inte minas namn känner jag allt igen ;) jo lite is i magen så brukar saker lösa sig. Finns det någon sjuk kassa eller tass det som finns till hands?
Va skönt att höra att d är på trygg mark. Är så otäckt med allt skjutande och så :/
Kram!!!

Svar: Nån sjukkassa finns dessvärre inte utan barnen behandlas om det finns pengar... Det låter hårt men det är så...Vi har ännu inte varit med om nåt riktigt riktigt allvarligt som spridit sig bland barnen som tur är...10 är väl mycket iofs men ändå greppbart på nåt vis. Vi drömmer om att kunna hälsoundersöka och ha en bra sjukvård för barnen men det är en lång väg att vandra innan vi är där... Kram A
Jennie och Anna

2014-07-11 @ 19:17:29
URL: http://www.mammansandra.blogg.se
Postat av: Sandra - 3 barns mamma <3

Bra sjukvård borde alla få. När vi är så bortskämda med vården här så blir man helt ställd när det är tvärtom på andra ställen. Menar våra yngsta får hjälp med allt gratis och i Afrika är ting som alvedon och malaria vaccin en brist vara och lite utav en rikemans grej. Det vill jag ändra på.

Kramar!!!

Svar: Sjukvård borde vara en rättighet! Kram A
Jennie och Anna

2014-07-18 @ 20:39:23
URL: http://www.mammansandra.blogg.se
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0