Klädutdelningsdagen

På tisdagen var det dags för den stora klädutdelningen. Både jag och Anna bävar för det och det känns verkligen jobbigt. Vi kan nog egentligen inte förklara men det gick väl inte till så som jag och Anna önskade dom första åren och det ligger nog till grund att vi känner en oro i magen när denna dag närmar sig.
 
Inför varje gång som vi gör detta så ändrar vi upplägget baserat på våra erfarenheter från föregående år. Just i år var vi ju många som kunde hjälpa till så det kändes ändå som att det skulle kunna gå rättså smidigt.
 
På morgonen blev vi hämtade av vår skolbuss som under veckan kördes av världens bästa chaufför som dom kallar för Master. Han brukar köra oss när vi är där och han medför ett lugn i den annars inte så lugna trafiken. Vi hade många packade väskor som skulle med ut till skolan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Just denna morgon så var lilla Victoria, Eddies dotter, med bussen och hon klev vant upp i Felicias famn och somnade så gott med tummen i munnen och med sina små fingrar som for runt i sitt tvinnade hår.
 
 
 
 
Det är först och främst dom boende barnen som vi i största möjliga mån vill ge kläder och skor så långt dom räcker. Vi får två klassrum till vårt förfogande där vi tillsammans med Eddies fru Anne lägger upp kläderna  och gör en tjejsida och en killsida. Sedan så hjälper dom äldre killarna till med att få in barnen några i taget. Det är svårt att få tillräckligt med storlekar så det ska bli jämt fördelat till alla, men på det stora hela så gick det smidigt och det tog inte så många timmar denna gången. Många ville väldigt gärna plocka på sig en hel del kläder och det gör lite ont i en att säga nej men vi måste vara hårda så det räcker till alla.....
 
 
 
 
Några väskor hade "kodat om sig" eller så hade jag kanske förlagt koderna..... Men med en yxa så löser man det mesta har vi  lärt oss denna vecka!
 
 
 
 
 
 
 
'
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efteråt kännde vi oss väldigt nöjda och vi kunde pusta ut en aning. Vi hade sett många lyckliga och stolta barn i sina nya fina kläder. Hela tiden lär vi oss och med ännu mera erfarenhet så kan vi justera upplägget ännu en aning för att tillslut få till den klädutdelningen som vi så önskar. 
 
 
Jennie
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lisbeth

Fina barn i fina kläder.
Vi tar med glädje emot Lobowa som vår familjevän.

2014-10-25 @ 07:50:39
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0