Hey Anna!

Nu när jag rör mig i Nabweru,byn där vår skola ligger så hör jag mitt namn ropas överallt. Från barn som jag inte vet vilka dom är men dom vet vem jag är. Jag befinner mig i en by i Afrika och jag skulle ljuga om jag säger att det inte känns i hjärtat när jag hör deras glada röster ropa efter mig.

 

På morgonen när jag borstar tänderna så har jag alltid sällskap av ett gäng barn som förundrat följer varje steg jag tar.

Och sen vinkar dom glatt och ropar Bye muzungu när jag går in.Muzungu betyder vit människa.

Det är en bra start på dagen om ni frågar mig!

 

Helt klart lär man sig nya saker varje dag när man är på ett ställe under en lite längre tid.

Igår tvättade jag för första gången! Eddies fru Anne tvättar min kläder och jag skulle aldrig få göra det även om jag bad om det men jag vägrar låta nån annan tvätta mina underkläder,där går min gräns så det gjorde jag själv.

Efter 15 par trosor och 1 bh var jag helt slut i armarna och det här gör dom varje dag, med jeans,tröjor,lakan ja allt!

Hatten av för dem säger jag och jag är glad att det är några veckor kvar till jag måste tvätta igen..

 

                                                                        Anna

 

 


Kommentarer
Postat av: Simona

Åh, att tvätta minns jag som värsta träningspasset. Kunde ta 6 timmar oavbrutet innan man var klar, och där jag bodde hade vi dessutom dåligt med vatten så man vågade inte sluta eller ta en paus då man ville passa på medans det fanns rinnande vatten. Hujedamig, har för mig att folk anser att afrikaner "är så lata". De är för fasen de mest tålmodiga och starkaste människorna som finns!

2014-09-14 @ 21:53:34
URL: http://simonamatata.blogg.se
Postat av: Pia

Vilken resa, vilken upplevelse! Det ska vara du till att fixa detta. Ja tänk när de skrubbade tvätten här hemma på det viset också, det känns märkligt att det är sådan skillnad. Tänk positivt, vilka armmuskler du får ;)
Sköt om dig!!!
Kramar

2014-09-15 @ 11:47:23
URL: http://marlonzacco.blogg.se
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0