Dom är inga barn....

Nu har vi jobbat med Eddie och Bristol sedan 2008. Det är en ganska lång tid ändå.Och det är en sak som främst slår mig nu när man kommer ner....Dom som vi mötte 2008 för första gången och kanske 2010, dom som var unga då,dom är inga barn längre....Dom förändras så otroligt mycket för varje gång om vi kommer till dem och man möts på ett helt annat plan helt plötsligt.

 

Nu har jag varit nere tämligen tätt de senaste åren och känslan när storkillarna kommer hem hem och sätter upp knytnäven i en hälsning (ni vet när man slår ihop knytnävarna sådär som dom tuffa gör...) istället för att ta i hand det gör mig så glad! Mama Big sa till dem när hon såg dem göra det: Ni har ett udda sätta att hälsa på Anna...! Så skrattade hon.

För de lite äldre Ugandierna så är det inte respektfull nog att hälsa så, för mig är det den totala acceptansen.

Jag vill inte vara bättre än dem,jag vill vara en av dem.

 

Dagen då jag skulle åka hem nu senast så kom våran Aiziz gående över skolgården...Han stannade och tittade på mig och frågade om det var idag jag skulle åka? När jag svarade att det var det så öppnade han famnen och gav mig en sån jättevarm kram med orden -Vi kommer att sakna dig,vi tycker så mycket om att ha dig här,lova att du snart kommer tillbaka.

 

Just då skulle jag nästan kunna lova precis vad som helst.Vi älskar våra små barn,dom har ett behov som vi med ganska enkla medel kan fylla för stunden genom att leka med dem,bära dem och ge dem uppmärksamhet.

Men dom stora killarna....relationen till dem är nåt alldeles speciellt..jag kan inte ens beskriva det...

 

 Aiziz...Alltid till hands om man behöver hjälp...
 Simon,Brian och Makanga
 Ngobi och Mukasa
 Och Salim....
 
 
Anna

 

 
 
 
 

 

 


Kommentarer
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0