Mama Big

 
 
På skolan bär dom sina skoluniformer och fritidsuniformer med stolthet. Det är ett tecken på samhörighet vilket är viktigt för många då dom saknar det hemma.
 
Inför varje start av ett nytt läsår så brukar vi hjälpa Eddie att köpa tyg till dessa uniformer som sedan sys av Eddies fru Anne eller mama big som alla kallar henne på skolan. Varför hon har fått detta namn undrade vi och tyckte väl kanske inte att det var så snällt att kalla någon big = stor. Men lika snabbt så förstod vi att det var mycket lättförklarat genom att Eddies son Lorraine kallas för big och Anne är ju bigs mamma så alltså heter hon mama big. Hur lätt som helst :)
 
När vi var nere i höstas så fick vi veta att hennes symaskin lagt av. Det var en hedlig gammal trampmaskin men när den inte fungerade så fick dom ny lämna bort allt för att låta någon annan sy och detta medförde ju onödiga kostnader. Evior som var med oss på resan hade fått en summa pengar med sig av sitt företag och ville gärna köpa en ny maskin till Anne som skulle hjälpa henne att komma igång igen. 
 
Eddie som var den som skulle in till stan för att handla symaskinen fick stora förmaningar av oss att köpa något som Anne vill ha inte vad som var billigast. Nä nä skrattade han och sa att han visste vad hon ville ha.
 
Döm om vår förvåning när han kom tillbaka med denna. Inte kunde väl detta vara vad som stod överst på listan. Vi hade ju sett något i stil med det som vi har här hemma....
 
 
 
 
Men som ni ser på Annes leende så var detta precis vad hon önskat sig. En som är lätt att laga och skaffa reservdelar till om den skulle krångla. Anne var glad och vi var glada. Det var många som nog visste hur den fungerade sa dom men ingen som fick igång den. Några veckor efter vi kom hem så var den dock igång och fungerade väl.
 
 
 
 
 
 
 
Inför terminstarten i år så behövdes det köpas in tyg till 208 delar av skoluniformen. Vi pratar alltid i termer om delar/pieces med Eddie  och på så vis vet vi på ett ungefär hur många par shorts, klänningar, skjortor det blir på tyget som köps in. För 1200 dollar som vi har skickat ner så kommer vi att få 208 delar nya uniformer.
 
 
 
 
 
Här ser ni den nya symaskinen som tillsammans med Anne sliter många timmar per dag.Pojkarna har oranga shorts och vit/orange randig skjorta som skoluniform och flickorna har oranga klänningar. Som fritids kläder har pojkarna svarta shorts och lila skjorta och flickorna bär lila klänningar.
 
 
Här är dom klassvis uppställda framför huvudbyggnaden. Kortet kom för några dagar sedan och alla barnen är inte på plats.
 
 
Jag pratade med Anna en stund i morse och allt är bara bra med henne. Där är ovanligt varmt berättade Anna och när till och med Eddie "klagar" över värmen så är där varmt. 
 
 
Jennie
 

Kommentarer
Postat av: Mona W

Vilken kvinna hon är , mama big ❤️! Och vilket fantastiskt team ni är tillsammans 😃❤️.

Svar: Hon är en väldigt varm person som man inte annat än kan beundra. Hon sliter hårt på skolan men är glad över att få arbeta tillsammans med Eddie och alla barnen :)Tack för dina ord, kram :) Jennie
Jennie och Anna

2015-02-10 @ 21:02:39
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0