Egna regler kan ställa till det....

Det är många underliga saker vi har varit med om i Uganda.Många.
Vi har hört mycket konstigt och sett mycket konstigt och vi har blivit vana vid det,men bara för det så innebär ju inte det att man vänjer sig vid det.
När jag var nere förra året tror jag det var så kom jag till Bristol en dag tillexempel och då hade nån myndighet vart där och bultat igen alla klassrum för dom ville ha in nån skatt som ingen visste fanns.Bröt man upp klassrummen  för att undervisa så skulle det innebära fängelse och dryga böter för den ansvarige....då betalar man ju bara och ser glad ut,eller hur?
 
 
Det senaste i raden som dom har bestämt sig för att Bristol verkligen måste ha, annars kommer dom att stänga skolan tills det finns, är brandsläckare. 4 st ska vi ha till en kostnad av nästan 2500 kr.
Det är ju absolut inte på något vis onödigt och vi borde ha införskaffat oss det för längesen men det är liksom sättet dom gör det på som stör. Dom kliver in och mer eller mindre hotar,vilket gör att man vet ju att det inte är nån idé att säga emot.
Gör man det inte så blir det stängd skola och böter och ännu mer pengar i slutändan.
Det är inte konstigt att det där landet har lite svårt att reda ut olika situationer emellanåt....det funkar lätt lite dåligt om alla sätter sina egna regler,dom borde tänka på det ibland....
 
 
Vi gör som Isaac....kliar oss i huvudet och undrar hur dom tänker ibland dom där rika
myndighetspersonerna i Uganda....
 
Anna
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: sandra - 3 barns mamma <3

Hmmm lätt leskigt att de bara kom och stängde igen så där. Sådan information borde de ju ha gett ut från början och inte bara klampa på så där :/ men det är väl något som skiljer våra system åt skulle jag gissa på.

Ja brandsläkare är kanon att ha. Men att de var så dyra :S Ska se vad jag kan bidra med och givetvis dela med mig till andra, så fler kan hjälpa till så skolan får fortsätta sitt underbara jobb.

Ha en jätte fin tisdag!!!
Kram!!!

Svar: Det är mycket som är annorlunda i Uganda... Tack för att du är med oss! Kam A
Jennie och Anna

2015-06-16 @ 14:28:58
URL: http://www.mammansandra.blogg.se
Postat av: Hörni!

Oj, ja visst, brandsläckare är självklart bra, men inte hade de väl behövt hota på det där sättet.

Svar: Dom har lite udda metoder i Uganda helt klart..... :) Kram A
Jennie och Anna

2015-06-17 @ 18:05:44
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: sandra - 3 barns mamma <3

Ja värkligen. Uganda liksom många andra Afrikanska länder är näst intill en helt annan värld för än själv. Är så glad att tacksam att ni tar upp olika saker kring Uganda. Är kul att lära sig nya saker samt att man får sig en tanke ställer på sådant man själv tar för givet allt för ofta :(

Kram!!!

Svar: Vad roligt att du gillar det vi skriver om! Det är såklart mest våra upplevelser och tankar kring det hela,det kanske inte alltid är helt korrekt uppfattat men det är vår uppfattning kring det knasiga landet Uganda som vi ändå älskar! Kram A
Jennie och Anna

2015-07-14 @ 17:51:58
URL: http://www.mammansandra.blogg.se
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0