Sjuka barn på Bristol...

På Bristol är det inte alltid lugnt och stilla och enbart lycka.Där händer saker precis hela tiden precis som det gör i vanliga livet när man lever med barn och ungdomar. Skillnaden där är ju att Eddie står med ansvar för betydligt många fler barn än vad tillochmed en familj i Familjen Annorlunda gör...(Hatten av för han Peter i den serien,han har väl typ 16 barn....? Vilken kille!) 
 
 
 
Nåväl....När man samlar så många barn på ett och samma ställe på en en sån liten yta så kan man ju räkna ut att om det kommer in nån sjuka så gör det ju det med besked tyvärr. Det finns många sjukdomar i Afrika som kommer just på grund av bristande hygien och att checka av att 100 ungar tvättat händerna ordentligt innan måltid är inte lätt att genomföra....Får 1 unge löss är inte den ensam,får en tyfoid så är dom flera som får det,sticker en malariamygga någon så tar den myggan med all säkerhet sängkompisen också. 
Så går det runt på det viset.
 
 
Nu har det tyvärr hänt igen fast med vattenkoppor...7 insjuknade barn har vi såhär långt och det kan gå fort innan vi har en hel hög till. Magen knyter sig fastän man vet att det inte är en jätteallvarlig sjukdom,men där nere kan vad som helst hända,och det får bara inte ske. Nu är det nerskickat pengar för mediciner så vi förhoppningsvis kan få stopp på det här fortast möjligt,för 7 sjuka barn på Bristol är 7 för mycket...
 
Det vita som barnen har på sig är som nåt blött,kalkaktigt för att lindra klådan..
Nu har också regnet kommit till Uganda och det inebär en svår sjukdomstid med många som dör.Folk öppnar luckorna till sina latriner och låter avföringen rinna med vattenmassorna,människor sover på blöta madrasser,i blöta kläder och myggen kommer i massor och skapar malaria....Vi hoppas på en lindrig regnperiod och är glada att Bristol är byggd så det iallafall inte kan bli översvämning där.
 
 
Anna
 
 
 

Kommentarer
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0