Hur kan det vara så?

Landet Uganda kan ibland få mig att bli galen.Lika mycket som jag älskar det så kan jag bli så fruktansvärt trött på det....Varje människa gör precis som den vill och det verkar finnas noll och inga regler!
Sam hyr sin bostad.Ett rum på kanske 8 m2 om ens det. Latrin finns och dom är 4 hushåll att dela på den.Han har el och den betalar man månadsvis.
 
Nu har han kommit hem dom senaste dagarna och han har varit utan ström.Han ser ju att det lyser i husen omkring och förstår då att strömmen inte gått i hela hans by.Han kontaktar hyresvärden och frågar varför inte han har ström som han ju faktiskt har betalt för? Du ska betala igen,är svaret på det.Sam förklarar att det är ju inte särskilt logiskt att man ska betala 2 gånger för samma sak och får till svar att då kan du flytta.
Det känns ju inte som ett rimligt svar anser jag och undrar ju såklart vad nästa steg kommer att bli för hyresvärden när han behöver pengar...dubbla hyror?
Folket i Uganda är så utsatta...det finns på nåt sätt inga skyldigheter utan alla gör som dom vill...
Hur överlever man då?
 
 
 
 
                                                                                    Anna

Kommentarer
Postat av: sandra - 3 barns mamma <3

Denna orättvisa som finns i helt fantastiska länder, gör en både arg och ledsen. Är så många som utnyttjar andra bara för att de kan. Blir ledsen att Sam råkat ut för det. Han verkar vara en sådan fin människa. Förstår dina känslor helt här. Det är så ologiskt och orätt som det kan bli :(

Kram sandra

Svar: Sam är världens bästa och orättvisorna som finns verkar det inte finnas nån hejd på.Det är helt galet....Kram A
Jennie och Anna

2015-09-13 @ 09:47:34
URL: http://www.mammansandra.blogg.se
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0