Liten tank och som att det skulle räcka?

Få saker blir som är tänkt i Uganda men det löser sig på nåt konstigt vis alltid ändå.
Det har regnat kraftigt så vägen utanför Bristol är oerhört dålig för tillfället (eller ännu sämre än vanligt rättare sagt)
Vägen försvinner underifrån och det är svårt för fordon att ta ta sig fram iallafall om dom är stora.Vi stod ju med läckande latriner och dom insåg att den där tankbilen inte alls kommer att kunna ta sig fram till skolan men då bytte dom ut den mot en mindre som förvisso gör att jobbet tar oändligt mycket mer tid men det blir ju iallafall gjort.
 
Inte särskilt mycket väg kvar mot vad det brukar vara och det är inte så svårt att förstå att vägarna ställer till problem.
Bilar i Uganda är alltid sönder och dom enda bilarna man sett utan bucklor är dom som står innanför glasrutorna i Ugandas bilaffärer...
 
In med lilla tankbilen istället så löser sig allt iallafall! I färgval på lastbilen verkar dom ha tänkt att 
"man tager vad man haver" och det svarta som hänger lite snyggt på sidan är ett par gummistövlar.
Som att det skulle räcka tänker jag när man ska ner i den här luckan...
Stanken där är kan jag inte ens beskriva.Och då har vi ändå en oerhört kontrollerad och välgjord lösning på våra latriner,där vi tömmer dem regelbundet och rengör dem inifrån 1 gång/år.Vi har inte bara ett vanligt hål utan vi har porslinsinsatser som gör att barnen inte kan slänga i andra saker i latrinerna och dom använder vatten att skölja ner det dom gjort.Men ändå så luktar det så illa efter ett tag men i jämförelse med andra latriner så luktar ändå våra hallonbuske fast med touch av nåt annat...
Nåväl,nu är det jobbet gjort och vi kan starta 2017 med att iallafall skita rent.
 
Anna och Jennie
 
 

Kommentarer
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0