6 juni 2016

6 juni och Sveriges nationaldag.Detta landet som vi har haft sånt tur att få kalla vårt.Det är lätt att klaga hit och dit och bara se de brister vi har men hjälp säger jag, vilka fantastiska rättigheter vi har och vilken hjälp det finns att få också.
Naturligtvis brister det emellanåt,det vet jag men på det stora hela är Sverige fantastiskt på att ta hand om sitt folk (tycker jag).
 
Bara en sån sak som föräldraledighet som ligger nära till hands nu då min dotter väntar sitt första lilla barn....att få betalt för att vara hemma med det barnet.Visserligen inte samma som när man jobbar men ändå.När jag berättade om det i Uganda så skrattade dom bara jättehögt och skakade på huvudet....
Betalar nån dig för att du är hemma med ditt eget barn?
Det kan man ju knappast klaga på.
 
 
I Uganda föder du hemma om du är fattig och på sjukhus om du är rik.
Sen slänger du upp barnet i en sjal på ryggen så fortsätter du göra det du gjorde innan barnet var fött och för det får du inte en krona.Ingen bryr sig heller om du får ont i brösten av att amma eller om du blöder för mycket.
Sköt dig själv,att föda barn är ingenting. Men andelen mammor och barn som förlorar livet i samband med förlossningar i Afrika är skyhög.
 
Så ja...jag är tacksam för att Sverige är mitt land och jag tycker absolut att det är värt att firas!
 
Grattis Sverige,du är bäst!
 
 
Anna
 
 
 
 
 

Kommentarer
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0