Hur kan man se på det så?

Tänk ändå....I världen bor det massvis med människor och vi ser alla precis likadana ut på insidan.Nån kan ha nån avvikelse förstås men på det stora hela är vi samma.Det är samma färg på blodet som flyter i våra ådror och saker och ting fungerar på samma sätt.
Likväl så finns det människor som väljer att inte se eller förstå det.Det är totalt,och då menar jag totalt obegripligt för mig att förstå hur någon kan hata eller se ner på någon annan för att färgen på skinnet är annorlunda.
Hur kan man tro att man har rätt att trycka ner ett helt folkslag eller andra människor i ett annat land på grund av det eller på grund av att dom inte är som vi? Vem har ens gett dom rätten att göra så?
 
Nu ligger just svarta människor mig varmt om hjärtat men egentligen handlar det om alla.Men om fler av de där människorna som hatar och avskyr andra på grund av deras färg hade gett sig ut i världen och besökt exempelvis svältande eller föräldralösa barn i Afrika då är jag helt säker på att väldigt många hade sett på saker och ting annorlunda efter det.Man kan aldrig förneka det man ser om man har en normalt fungerande hjärna medans det är väldigt lätt att sitta hemma och tycka saker och dela ut egenskaper till helt okända människor.
Bara för att en,två eller fem rumäner tigger så gör inte alla det,och fastän några från nåt land har en taskig kvinnosyn så kan man inte döma alla för att ha det.Och bara för att man är svart så innebär inte det att man är på ett särskilt vis,därför att vi är alla olika individer.
Det handlar inte om färg eller vilket land du råkar vara född i utan det handlar om hur du är som människa och fattar du inte det då är du den som har problem och inte dem som du väljer att se ner på....
 
 
 
 
Anna
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0