Lite graduation var det här!

Nu är det snart så att alla barn går på lov igen i Uganda,det långa jullovet.Efterlängtat för en del och mindre efterlängtat av andra.P.7 har varit lediga sedan länge men i lördags var det dags för det yngre barnen på Bristol med deras Gradaution.
I Uganda går du babyclass och topclass innan du börjar P.1 och det är från de småklasserna man tar sin examen då innan man börjar skolan "på riktigt".
 
Mama Big i en Bad-HairDay mössa! Hahha! Fashion så det förslår! Vi gav den till Eddie för ett par år sedan när han började bli flintskallig...Han skrattade gott men nu har tydligen frugat fått ta över den...och tro mig när jag säger att ugandier verkligen kan ha dåliga hårdagar när dom inte är iordninggjorda...
Söta är dom så man dör sötdöden och lite allvarsamma...
Och går man på Bristol så blir det naturligtvis musik från brassbandet! Nåt annat finns inte.
 
I Uganda går man en tung period till mötes.Kring högtiderna höjs matpriserna och väldigt många människor har svårt att klara sig.Lägg därtill att du kanske får hem både 2-3 och 4 barn på lov så är det nånstans ingen glädjens högtid för dem.Mycket hunger och hårt arbete möter väldigt många barn när dom kommer hem ifrån sina skolor och en del av dem väljer faktiskt att stanna kvar fastän dom har en familj eller iallafall anhöriga att åka till.
Svårt att förstå förstås men deras verklighet är så långt ifrån våran.
 
Anna och Jennie
 
 
 

Kommentarer
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0