En liten utflykt..

Det finns så mycket saker i Uganda som vi aldrig kommer att förstå,saker vi slutat bry oss om för att vi aldrig kan förändra det iallafall.Man kommer till en gräns där man vet att nu kan vi inte dra det här längre för på sikt kommer det inte att göra någon skillnad ändå.
 
En sak som är svårt att förstå men som alltid varit så är att dom på skolorna i Uganda har som utflykter.Det i sig är inget konstigt men var det felaktiga kommer in (som vi ser det) är att det kostar pengar att följa med på dem.
Det innebär att i en vanlig skola så innebär det att en stor del av alla barnen aldrig får möjlighet att åka med på dem för föräldrarna har inte råd.Bristol är inget undantag för varken utflykterna eller att i stort sett inga har råd att åka.
 
I veckan var det dags för en av dessa utflykter och av 400 barn på Bristol så var det dessa som åkte med...
Ont i hjärtat? Mer än vad ni nånsin kan ana men det ser ut så här och vi kan inte göra nåt.
De lyckliga som hade haft turen att få åka med hade haft en jättebra dag och med varsin (!) limpa bröd så har dom nog inte gått hungriga heller denna dag.
 
Det ser nästan ut som dom är på väg till begravning men så är inte fallet och det är med all säkerhet andra miner när kameran är borta :)
 
Anna

Kommentarer
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0