Så var problemet ur världen...

Nu går vi in på den sista vecka på termin 2 för barnen på Bristol.Många skolor i Uganda har allredan avslutat terminen men det är lite upp till varje skola hur man vill göra.Föga förvånande vad gäller Uganda så gör man lite som man vill,när man vill och hur man vill.Det kommer i vanlig ordning säkert inte vara speciellt många som får åka hem och lika bra är väl det egentligen.
 
Priserna på mat,sjukvård, transport och på allt du kan tänka dig har skjutit i höjden nåt alldeled galet och det är inte många familjer som klarar av att ta hem sina barn eller de dom ansvarar för.Många väljer också att inte höra av sig till skolan att de inte tänker hämta hem dem utan de stänger av telefonen en vecka eller så tills nån ansvarig slutar att försöka få tag på dem och så problemet (barnen) ur världen för stunden. Barnen vet inget annat utan väntar ett par dagar och inser till slut att ingen kom den här gången heller och utan dom vet ordet av så är lovet slut och nästa termin tar vid....
En del av livet som barn i Uganda.
 
 
 
Anna

Kommentarer
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0