Lite skatt var det här.

Det är så oerhört svårförstått och det är ett så otroligt konstigt sätt att styra ett land så jag får ett halvt kruppanfall när jag ens försöker göra det. President Museveni har suttit vid makten sedan 1986 och han har gjort en del gott för Uganda,han har också gjort en hel del mindre goda saker.
Just nu är han i blåsväder igen då han blivit rådd av västvärlden att skapa mer demokrati i landet då väljer han att kapa banden med västvärlden istället för att lyssna på det synnerligen goda råden han får.Med dåliga kontakter till de rikare länderna så skapar han också en ännu sämre ekonomi för sitt eget folk och livet för dem blir om möjligt ännu hårdare.
 
 
Det senaste nu är att stänga ute folket från sociala medier. I Uganda har man inte telefon abonnemang som vi har med fria samtal och fri surf där man betalar en gång i månaden.Eller det finns säkert men isåfall är det en oerhört liten del av befolkningen som har råd med det. I Uganda använder man airtime och från sin airtime köper man megabites för att på så vis få tillgång till internet och således sociala medier. Nu har presidenten lagt in om en skatt på varje gång man laddar sin telefon så om nån köper airtime för 1000 shilling så drar dom 200 shilling i skatt redan innan dom börjar använda det.
Och nu ska ni veta att om nån fyller sin telefon med 1000 shilling ( inte ens 3 kr ) så har dom fyllt den med massvis med pengar... dom allra flesta kanske klarar av att fylla den med 200 shilling eller 500 och då kan det räcka länge för dem.Nu hamnar dom i en situation som är allt annat än rolig och folket känner sig såklart helt överkörda av sin president ännu en gång.Med de här extra skattepengarna tänker han att han ska styra upp Ugandas ekonomi igen.Lycka till mannen säger jag...lycka till. Innan du har styrt upp den lär du ha ett galet folk att möta.
Jag tror fanimej jag vart en bättre president än honom....
                                                                                                                                                    Bild från google
Om du är trött herr president så är det ingenting emot vad ditt folk är...
 
Anna

Kommentarer
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0