Logiskt.

Nu har det liksom blivit en grej av alla udda saker som kan bli ett problem för ett tvåvåningsbygge i slummen i Kampala så nu måste vi ju bara berätta om det här också.
 
 
Herr Kisingiri kom online igår och sa att vi har problem med vatten i byggnaden,att den är blöt.Kräkkänslorna kom ju omedelbart som ett brev på posten (fast inte ett brev från postnord) och man ville ju typ inte höra.
Han förklarade att det rann från övervåningen som sedan skapade problem därnere.
Jaha sa jag,är inte taket tätt? Jojo, det var det minsann sa han.
Han förklarade men jag kunde verkligen inte fatta vad han menade.Jennie jobbade så hon kunde inte heller hjälpa mig att förstå.
Till slut så kom det...När lärarna städar sina rum däruppe så skyfflar dom bara ner vattnet från andra våning rakt ner på barnens veranda där dom kommer ut ifrån sina klassrum,vilket gör att barnen plaskar runt i städvatten.
I Uganda drar dom ut en hink med vatten på golvet så sveper dom bara ut det sen med en borste och det kan ju funka om man är på bottenplan men det funkar betydligt sämre när man är på andra våning.
 
Gör inte så! Kan man känna borde funka som en bra kommentar till vuxna människor men efter 10 år i Uganda så vet vi att det inte kommer att fungera alls.Så nu får vi mura ett lager runt hela balkongen däruppe för att dom inte ska kunna svepa vattnet utan istället måste dom torka upp det.Vi vann.
 
Ett tips till er alla i all välmening.Funderar ni på att bygga ett tvåvåningshus i Kampala.Gör det inte.
 
 
 
Anna
 

Kommentarer
Tack för att du läser om våra barns liv på Bristol Academy, och Tack för att du vill lämna ett par ord hos oss, det värmer!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0